(FOTO) Constructorul de modele de nișă Puritalia prezent la Geneva pentru a prezenta modelul Berlinetta! Un sportcar hybrid de 979 de cai putere!

145

Compania Puritalia, cunoscută în cercuri mai restrânse, este un constructor de vehicule de nișă, care a decis în acest an să arendeze un stand la Salonul Auto de la Geneva și să aducă un model care ar uimi publicul!

În cadrul expoziției elvețiene, Puritalia a prezentat noul Berlinetta, un model clasa GT fabricat din materiale ușoare și echipat cu un sistem de propulsie de tip plug-in hybrid.

Sportcarul Puritalia Berlinetta, este fabricat din fibră de carbon și aluminiu, aceleași materiale fiind utilizate și pentru caroserie, fapt la care se adaugă și o distribușie perfectă a maselor de 50:50. Conform reprezentanților oficiali Puritalia, modelul Berlinetta va fi asamblat întrun tiraj de doar 150 de unități!

Sistemul de propulsie plug-in hybrid a fost numit Purhydrive și este alcătuit dintr-un motor V8 de 5.0 litri volum capabil să producă 760 de cai putere și un motor electric amplasat pe puntea spate. În total, sistemul PHEV pregătit de Puritalia oferă un total de 979 de cai putere și 1.247 Nm. Resursele sistemului hybrid sunt gestionate cu ajutorul unei transmisii automate cu șapte trepte. În aceste condiții, accelerația de la 0-100 km/h are loc în 2.7 secunde, în timp ce viteza maximă artinge valoarea de 334 km/h.

Bateria pregătită de Puritalia are o capacitate de 5.2 kWh și îi permite modelului Berlinetta să parcurgă în mod electric până la 20 de kilometri.

Sistemul hybrid este controlat de un software special care integrează și o componentă de inteligență artificială. Acesta recunoaște stilul de șofat și modifică răspunsul motoarelor pentru performanțe de top. În plus, șoferul poate alege din trei moduri de rulare: Sport, Corsa și e-Power.

La interior, clienții se vor bucura de scaune tapițate în piele, de un instrumentar digital de bord cu diagonala de 12.3 inch și de un ecran central de dimensiuni generoase amplasat pe verticală și desinat sistemului de infotainment.

NICIUN COMENTARIU