Bucurie în tabăra fanilor mărcii bavareze! Noua generație BMW Seria 3, care va fi lansată oficial în mai puțin de 24 de ore la Salonul Auto de la Paris, poate deja fi admirată pe poze. Informații și imagini cu noua berlină bavareză au fost ”scurse” astăzi pe internet, iar redacția AutoExpert se grăbește să vă informeze cu lux de detalii, despre noua generație a celui mai vândut model din gama BMW!

Astăzi, pe forumul fanilor BMW, BimmerPost au fost publicate în premieră imaginile noului Seria 3. Așadar, noul BMW Seria 3 primește cea de-a șaptea generație, care în nomenclatorul intern BMW primește codul de caroserie G20.

Design modelului a fost modificat esențial! Văzut deja parțial camuflat într-o serie de imagini teaser, Seria 3 se prezintă cu o ”față” complet redesenată, care diferă mult atât de generațiile anterioare ale modelului, cât și de celelalte modele din gamă. Dacă zona frontală păstrează câteva elemente vizuale preluate de la Seria 7 și Seria 5, în special la nivelul blocurilor optice, o serie de elemente ale designului exterior, cum ar fi decupajul inferior al blocului optic, ne spune că noul BMW Seria 3 devine unic în felul său, la capitolul design.

Noile modificări sunt mai accentuate la posterior, acolo undel noul Seria 3 oferă stopuri simple, angulare, orizontale, care diferă simțitor de celelalte modele ale gamei actuale BMW. Alte lucruri vizibile din primele imagini postate ale lui BMW Seria 3 sunt pachetele exterioare M Sport și Sport Line, dar și cele patru culori noi de caroserie: Dravit Grey, Tansanit Blue II, Citrin Black II și Vermont Bronze.

Modificările continuă și la interior. Aici Seria 3 preia majoritatea elementelor deja prezente pe noua generație a SUV-ului X5 și la adaptează la un nivel mai compact. La fel sunt oferite cele două display-uri digitale de 12.3 inch în zona instrumentarului de bord și de 10.25 inch în zona centrală a planșei de bord, noul modul de comandă pentru sistemul de climatizare, noua consolă pe care se află în continuare butonul rotativ al sistemului iDrive și noul volan.

În acest moment cunoaștem cu certitudine că, noul BMW Seria 3 este cu 55 de kilograme mai ușor. Totodată, nemții spun că berlina va primi cel mai puternic motor cu 4 cilindri pe benzină din istoria companiei, informațiile despre care, la moment sunt ținute în secret.

Cutia automată cu 8 trepte a fost și ea modificată, iar în urma schimbărilor aduse, consumul de carburant ar urma să fie mai mic cu 5% comparativ cu generația actuală. Evident, pentru a trece cu bine de noile teste WLTP, BMW a instalat și un filtru de particule.

Pe lângă toate, noul Seria 3 va primi o suspensie resetată, o gardă la sol mai mică și un sistem de direcție recalibrat.

NICIUN COMENTARIU