(FOTO) Faceți cunoștință cu noul AMG GT R Roadster! Modelul dezvoltat de Mercedes-AMG oferă 585 CP și 3.6 secunde pentru o accelerare de la 0-100 km/h

91

Spre finalul anului 2018, cei de la Mercedes-AMG au publicat o serie de imagini și informații despre modelul AMG GT facelift. Noul model de performanță, dezvoltat de inginerii germani din Stutgard a primit câteva modificări estetice și o serie de tehnologii de ultimă oră.

Acum, la gama modelului AMG GT se adaugă un nou membru și anume AMG GT R Roadster! Acesta vine echipat cu un propulsor V8 Bi-turbo de 4.0 litri volum, care dezvoltă 585 CP și 700 Nm cuplu motor. Grație transmisiei AMG Speedshift cu șapte rapoarte, R Roadster este capabil să accelereze de la 0-100 km/h în doar 3.6 secunde, iar viteza maximă atinge pragul de 317 km/h!

Pentru o dinamică sporită, AMG GT R Roadster este fotat și cu un sistem de direcție integrală. Până la viteze de 100 km/h, reoțile de pe axa spate virează în direcția opusă punții față, până la un unghi maxim de 1,5 grade. La viteze mai mari de 100 km/h, roțile de pe puntea spate vor vira în aceeași direcție cu cele de pe puntea față, iar astfel modelul dezvoltă un comportament mult îmbunătățit pe virajele rapide.

La interior, clienții vor primi un instrumentar digital de bord de 12.3 inch și o consolă centrală dominată de un ecran cu diagonala 10.25 inch. De asemenea, nemții oferă noul volan sport care integrează două zone sensibile la atingere gândite pentru a controla informațiile afișate pe cele două ecrane.

Versiunea Mercedes-AMG GT R Roadster va fi expunsă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, urmând ca aceasta să fie produsă într-un tiraj de doar 750 de unități.

NICIUN COMENTARIU