Mercedes încheie cu succes campania de promovare a noului Maybach GLS, prin lansarea mult așteptată a SUV-ului de lux. Noul model a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou și vine să redefinească opulența modelelor din segment.

 Noul Mercedes-Maybach GLS îi are drept rivali pe Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan și Range Rover SV Autobiography! Chiar dacă se bazează pe noua generație Mercedes GLS, acesta primește numeroase modificări atât la interior cât și la nivelul caroseriei.

La exterior observăm o grilă a radiatorului complet cromată care integrază dungi poziționate vertical. La fel, prizele de aer de pe bar față, elementele de protecție și pragurile laterale, sunt și ele tratate cu crom. Ramele geamurilor, difuzorul spate și banda care unește cele două stopuri sunt și ele cromate, iar logo-ul Mercedes-Maybach și-a găsit locul pe ultimul montant.

Potrivit oficialilor Mercedes-Maybach, caroseria noului SUV va putea fi finisată în două nuanțe. Nemții au pregătit opt astfel de pachete two-tone de toată frumusețea! 

În versiunea standard, modelul producătorului din Stuttgart va fi încălțat cu jante de 22 de inch, iar opțional, Mercedes-Maybach a pregătit și jante cu diametrul de 23 de inch.

Pentru un acces ușor la interior, nemții oferă o treaptă retractabilă care poate suporta până la 200 de kilograme. Aceasta va avea o lungime de 2.06 metri și o lățime de până la 21 de centimetri, fiind mai lată în zona portierelor din spate.

Cum și se presupunea, SUV-ul dezvoltat de Mercedes-Maybach nu va primi al treilea rând de scaune. Ultimul rând dispare, astfel încât pasagerii care călătoresc în spate să aibă și mai mult spațiu. În același timp, volumul portbagajului va avea o valoare de 520 de litri. 

SUV-ul nemților va fi oferit atât într-o configurație cu cinci locuri, cât și într-o variantă mai luxoasă cu patru locuri. 

Noul Mercedes-Maybach GLS va avea același ampatament cu cel al GLS-ului civil, însă pasagerii din spate se vor bucura de un spațiu pentru picioare de până la 1.103 mm. Mai mult decât atât, scaunul pasagerului din dreapta va putea fi rabatat complet, astfel încât spațiul oferit persoanei din spate să crească până la 1.34 metri. 

Tot pasagerii din spate, se bucură de un tunel central generos care ascunde zone răcite pentru depozitarea băuturilor, tableta pentru controlul sistemului de infotainment și un suport pentru telefoanele mobile. 

Evident, scaunele din spate sunt încălzite, ventilate și au funcția de masaj. Totodată, nemții anunță că special pentru Mercedes-Maybach GLS a fost dezvoltat un parfum nou. 

Unica variantă pregătită de constructor se numește Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic. Aceasta vine echipată cu un motor V8 de 4.0 litri volum care dezvoltă 558 CP și 730 Nm! SUV-ul va fi echipat și cu un sistem mild-hybrid EQ Boost, pentru o eiciență sporită. Această tehnologie asigură un plus de 22 CP și 250 Nm în anumite situații, dar este responsabilă și de alimentarea sistemului electric la 48V. Resursele motorului benzinar sunt gestionate de o transmisie automată cu nouă trepte și de sistemul de tracțiune integrală 4Matic.

Chiar dacă masa totală a noului Mercedes-Maybach GLS atinge cifra de 2.785 de kilograme, accelerația de la 0-100 km/h are loc în doar 4.9 secunde! Viteza maximă se oprește la pragul de 250 km/h. 

Pentru un confort indubitabil, Mercedes-Maybach GLS va fi echipat standard cu suspenia pneumatică, însă pe lista de opționale apare și E-Active Body Control. Funcția Road Surface Scan analizează starea suprafeței de rulare în timp real și acționează înainte ca mașina să ajungă în zonele delicate, în timp funcția Curve înclină mașina spre interiorul virajului.

NICIUN COMENTARIU