Cu puțin timp în urmă, cei de la Ford au anunțat că producția supercarului GT va fi extinsă pe o perioadă de încă doi ani, timp în care vor fi asamblate încă 350 de exemplare. Acum, cu ocazia SEMA Show, Ford prezintă publicului larg o nouă ediție specială dedicată lui Ford GT.

Varianta deosebită a primit numele Carbon Series și a fost proiectată pentru a oferi performanțe sporite pe circuit. Principalul obiectiv care a stat la crearea a acestei ediții speciale a fost reducerea masei totale, astfel o mare parte din elemente ale vehiculului au fost înlocuite cu altele din fibră de carboon.

Ford spune că varianta GT Carbon Series oferă deja în standard chiar și jante din fibră de carbon, o capotă pentru motor din policarbonat și o evacuare din titan. În urma acestor modificări aduse, Ford spune că masa totală a supercarului a scăzut cu aproximativ 18 kilograme.

Linia centrală care desparte dungile de pe capotă și plafon poate fi comandată în această versiune în patru nuanțe: argintiu, portocaliu, roșu sau alabastru. Aceeași culoare va fi aplicată și pe carcasele oglinzilor și pe etriere.

Precus se și presupunea, Ford nu a adus careva modificări la nivelul motorizării. Astfel, versiunea GT Carbon Series folosește același motor V6 de 3.5 litri volum, care dezvoltă 647 CP.

NICIUN COMENTARIU