(FOTO) Imagini noi cu interiorul viitorului Honda e! Compacta electrică va avea 5 ecrane, dintre care două pentru sistemul de infotainment

262

Honda continuă campania de promovare a viitorului vehicul electric de oraș Honda e! Mai nou, niponii publică o serie de informații detaliate despre planșa de bord complet digitală .

Honda e va prelua practic designul planșei de bord digitale de pe Honda E Prototype, versiunea de pre-serie a modelului de serie, care a fost prezentată cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Astfel, la fiecare capăt al plansei de bord există câte un ecran care va prelua imaginile transmise de camerele video care înlocuiesc oglinzile laterale tradiționale. De altfel, constructorul japonez a anunțat anterior că Honda e, va avea un sistem Side Camera Mirror cu camere video în loc de oglinzi laterale inclusiv în echiparea standard.

Pe lângă cele două display-uri de la extremitățile plansei de bord, Honda e beneficiază și de un instrumentar de bord digital cu ecran TFT cu diagonala de 8.8 inch, care va oferi informații esențiale despre mașină, inclusiv despre putere, capacitatea bateriei și modul de condus selectat.

La rândul său, sistemul de infotainment este alcătuit din două ecrane touch LCD, fiecare cu diagonala de 12.3 inch, care oferă acces la o gamă variată de aplicații și servicii care pot fi personalizate de șofer și de pasagerul din dreapta. Interfața de utilizare preia o serie de funcționalități cunoscute deja oricărui utilizator de smartphone, inclusiv prin gesturi swipe.

De asemenea, doua aplicații diferite pot fi afișate una lângă alta, câte una pe fiecare an. De exemplu, șoferul poate urmări instrucțiunile sistemului de navigație pe un ecran, iar pasagerul din dreapa poate utiliza player-ul de muzică pe al doilea ecran.

Nu în ultimul rând, Honda e va beneficia și de un asistent digital Honda Personal Assistant care primește comenzi vocale după o primă activare prin comanda „OK Honda” urmată de o întrebare sau instrucțiune. Asistentul digital folosește inteligența artificială pentru a oferi răspunsuri precise pe măsură ce învață obiceiurile șoferului.

Anterior, japonezii au confirmat că Honda e va beneficia de un motor electric care va dezvolta 150 CP și 300 Nm, în timp ce bateria cu o capacitate de 35.5 kWh va furniza o autonomie de circa 200 de kilometri.

NICIUN COMENTARIU