Cererea continuă în creștere pentru SUV-uri și crossovere generează nu doar lansarea unor modele noi, ci și reorientarea constructorilor spre versiuni adaptate la cerințele consumatorilor. Iar cel mai recent exemplu vine de la Skoda, care odată cu facelift-ul operat pe Superb anunță lansarea în premieră a unei versiuni Scout a acestui model.

Noul Skoda Superb Scout este bazat, la fel ca în cazul fratelui mai mic Octavia Scout, pe varianta break a modelului ceh, aceasta fiind însă disponibilă de această dată exclusiv cu tracțiune integrală. Modelul primește, în plus, un pachet estetic compus din elemente exterioare inspirate din lumea SUV-urilor, precum scuturi și apărători speciale, o gardă la sol mai mare cu 15 milimetri și un interior cu accente dedicate acestei versiuni.

La capitolul exclusivități se numără și vopseaua exterioară Tangerine Orange, care poate fi comandată doar pe Skoda Superb Scout. Jantele pot fi de 18 inch în echiparea standard sau opțional de 19 inch.

La nivel tehnic, modificările sunt minore față de un Superb Combi standard: sistemul de comutare între modurile de rulare (Driving Mode Select) primește un mod Off-Road dedicat. În rest, Superb Scout poate fi configurat exclusiv cu cele două motoare de top ale gamei, un diesel TDI de 2.0 litri volum care oferă190 CP și 400 Nm, dotat cu tratament AdBlue pentru gazele de evacuare și un benzinar TSI de 2.0 litri volum, capabil să genereze 272 CP și 350 Nm echipat cu filtru de particule. Ambele motoare sunt oferite standard cu transmisia automată DSG cu 7 trepte.

Luând în considerare faptul că Skoda este un producător îndrăgit pe piața din Moldova, iar modelul Superb se bucură de un număr mare de vânzări, adăugăm aici că noul Superb Scout va avea o gardă la sol mărită, ce va ușura deplasarea pe drumurile dezastruoase de la noi și astfel se pare că primim o mașină perfectă! Voi ce părere aveți?

NICIUN COMENTARIU