Compania McLaren, în premieră publică primele imagini și informații despre noul hypercar numit Speedtail. Acesta este considerat succesorul legendarului McLaren F1, face parte din gama de modele Ultimate Series, iar prețul său începe de la 2 milioane de euro!

Reprezentanții companiei declară că, noul Speedtail va fi echipat cu un sistem de propulsie hybrid alcătuit dintr-un benzinar și un motor electric. La moment nu se divulgă detaliile acestuia, însă britanicii spun că puterea totală a trenului de propulsie hybrid, ajunge la circa 1050 de cai putere.

În această ordine de idei, accelerația noului bolid de la 0-300 km/h, durează 12.8 secunde, sau cu 3.7 secunde mai puțin în comparație cu McLaren P1. Astfel, Speedtail devine cel mai rapid model McLaren din istoria companiei, viteza maximă declarată fiind de 403 km/h!

Pentru a trece de pragul de 400 km/h, McLaren a pregătit un modul special de rulare Velocity. Acesta micșorează garda la sol cu 35 de mm, în timp ce camerele video care țin locul oglinzilor laterale se „pliază”. Totodată, britanicii spun că anvelopele pentru Speedtail au fost dezvoltate exclusiv de compania Pirelli.

Interiorul lui McLaren Speedtail oferă conficurația legendară folosită la modelul F1 de 1+2 locuri, iar bordul integrează trei ecrane de dimensiuni generoase. De asemea, McLaren a pregătit și două ecrane mai mici pe suprafața cărora sunt proiectate imaginile preluate de camerele video care au rolul oglinzilor retrovizoare laterale. Ca totul să fie și mai special, britanicii au montat comenzile transmisiei pe plafon.

McLaren Speedtail va fi asamblat într-un tiraj limitat de doar 106 exemplare, care conform reprezentanților companiei, deja toate au fost rezervate. Primile livrări ale noului hypercar sunt programate către anul 2020.

NICIUN COMENTARIU