În ultimii ani se păstrează o popularitate mare a SUV-urilor pe piața mondială, monovolumele din păcate întâlnindu-se cu un declin simțitor la capitolul vânzări. Însă cei de la Mercedes încearcă să redefinească conceptul unui monovolum și prezintă la Salonul Auto de la Paris, care astăzi și-a deschis ușile, noul B-Clas.

Noua generație a modelului Mercedes-Benz B-Class a primit un aspect estetic mult mai sport și agresiv, datorită designului adoptat care are aceeași filozofie pe care deja am putut-o admira pe modelele A-Class și S-Class.

Modelul a primit de această dată gabarite mai generoase, ampatamentul fiind cu 30 mm mai mare și măsoară 2.729 de milimetri, iar plafonul a fost puțin coborât în partea din spate.

La capitolul interior, observăm și mai multe asemănări cu A-Class. Habitaclul noului B-Class este la fel disponibil în trei versiuni: prima cu două display-uri de 7 inch, a doua cu două ecrane de 10.25 inch și a treia variantă care ține a fi cea mai optimă și oferă un display de 7 inch și altul de 10.25 inch. Totodată, opțional, clienții pot opta și pentru un head-up display.

Mercedes B-Class oferă o lumină ambientală disponibilă în diverse combinații de 64 de culori. Șoferul va avea o vizibilitate mai mare datorită scaunului care este cu 90 de milimetri mai înalt dacă ar fi să comparăm cu același A-Class. Apropo scaunele, oferă un plus de confort asigurat de funcțiile de masaj ortopedic. Iar pe anumite versiuni, bancheta din spate va putea fi mutată cu 14 centimetri pentru un volum mai mare a portbagajului.

Gama de motorizări a noii generații B-Class este alcătuită din două motoare pe benzină și trei propulsoare diesel. Astfel, iubitorii de benzinare pot alege dintre motorul de 1.33 litri volum dezvoltat în parteneriat cu compania Renault, care oferă în versiunea B180, 136 de cai putere și 200 Nm, iar în modificarea B200 un total de 163 CP și un cuplu motor de 250 Nm.

Cele trei motoare diesel propuse clienților sunt următoarele:

● B 180d de 1.5 litri volum, 116 CP, 260 Nm;
● B 200d de 2.0 litri volum, 150 CP, 320 Nm;
● B 220d de 2.0 litri volum, 190 CP, 400 Nm.

Toate motoarele sunt disponibile inițial cu cutie de viteze automată cu șapte trepte și dublu-ambreiaj, cu excepția unității diesel de 2.0 litri volum, disponibilă împreună cu o cutie de viteze automată cu dublu-ambreiaj și opt rapoarte.

Încă un lucru pentru care este lăudată compania Mercedes-Benz, sunt sistemele de siguranță, iar aici B-Class nu a rămas fără atenție. Așadar, noul model preia unele sisteme de siguranță disponibile în prezent pe Clasa S. În standard, monovolumul este echipat cu sistemul Active Brake Assist, în timp ce pachetul Driving Assistance include sistemul Active Distance Assist care permite un condus semi-autonom. Alte sisteme de siguranță disponibile sunt Active Emergency Stop Assist și Active Lane Change Assis.

Vânzările pentru noua generație Mercedes-Benz B-Class vor începe pe 3 decembrie, iar primele livrări către clienți vor începe în luna februarie a anului 2019.

NICIUN COMENTARIU