Portalul olandez Autoweek, a publicat recent o serie de fotografii cu interiorul noii generaţii de G-Class. După mulţi ani în care interiorul rămânea practic neschimbat, astăzi vedem un habitaclu extrem de diferit cu care încă urmează să ne obişnuim.

Pentru a fi mai corecţi, ar trebui să menţionăm că merge vorba anume de torpedou, care a fost redesenat de la zero, iar unica asemănare cu cel vechi o face doar mânerul din partea pasagerului, în rest totul este schimbat şi îmbunătăţit. Schimbările radicale vin în urma tehnologiilor ce în ultimul timp au avansat simţitor, iar pentru a le integra în Gelandewagen, demult se cerea o arhitectură nouă a bordului.

Aşadar cum am spus mai sus, noua generaţie al lui Mercedes-Benz G-Class, va fi echipată cu cele mai performante tehnologii, care deja cu succes au fost instalate la alte modele din gamă. Prima schimbare care ne atrage atenţia este display-ul unit cu ceasurile de bord, care a reuşit să cucerească cumpărătorii modelelor de C-Class, E-Class şi S-Class. O a doua şi aş spune eu, poate nu cea mai reuşită modificare, sunt prizele de aer într-un fel futuristice, care par prea ieftine și copilărești în acest SUV, care defineşte bărbăţia şi caracterul brutal de aproape 40 de ani.

Pe consola centrală se mai găsesc trei butoane destinate diferenţialelor blocante, iar volanul a fost împrumutat de la ultimul model de S-Class. Ceasurile de bord din imagine sunt unele clasice analog, însă Mercedes va propune şi ceasuri de bord virtuale precum la alte modele, drept opţiune.

Noua arhitectură electronică folosită pentru G-Class, ne dă de înţeles că acesta va fi echipat cu cele mai performante motoare şi sisteme auxiliare. Debutul modelului va avea loc în luna ianuarie a anului 2018, la Salonul Auto de la Detroit. Iar asta înseamnă că în mai puţin de trei luni vom putea admira cel mai tehnologizat şi modern Gelandewagen.

NICIUN COMENTARIU