Divizia de performanță Mercedes-AMG se mișcă într-un ritm de invidiat. În ultimul an, nemții au venit pe piață cu versiunea AMG 35 destinată gamei de modele compacte, dar și cu variante AMG 45 pentru A-Class și CLA.

Acum a venit și rândul modelului CLA Shooting Brake să întregească familia și să primească versiunea AMG CLA 45 Shooting Brake.

Din punct de vedere estetic, noul model de performanță din clasa compactă a primit o grilă frontală redesenată, o bară față modificată și prize de aer de dimensiuni mai generoase. În același timp, nemții propun aripi laterale evazate, un difuzor spate îmbunătățit și două terminații duble pentru sistemul de evacuare.

Constructorul din Stuttgard propune două versiuni: AMG CLA 45 Shooting Brake și AMG CLA 45 S Shooting Brake. Indiferent de alegerea făcută, sub capota modelului de clasă compactă se află proaspăt prezentatul, cel mai puternic motor pe benzină de 2.0 litri volum, asamblat în serie, din lume!

În cazul versiunii de bază, motorul dezvoltă 387 de cai putere și 480 Nm. Pe varianta extremă AMG CLA 45 S Shooting Brake, propulsorul de 2.0 litri volum va genera 421 de cai putere și 500 Nm, pentru a umili la maxim concurenții!

Indiferent de versiunea aleasă, nemții propun cutia automată AMG Speedshift DCT cu opt trepte și sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic+.

În aceste condiții, Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.1 secunde, cu 0.8 secunde mai rapid comparativ cu versiunea AMG CLA 35 Shooting Brake.

În cazul lui AMG CLA 45 S Shooting Brake, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.0 secunde!

Conform oficialilor Mercedes-AMG, viteza maximă a versiunii de bază este limitată la 250 km/h, însă ea poate crește până la 270 km/h prin alegerea pachetului AMG Driver. În cazul lui AMG CLA 45 S Shooting Brake, viteza maximă este limitată electronic la 270 km/h.

Mercedes-AMG mai spune că, au fost operate o serie de îmbunătățiri atât la nivelul sistemului de direcție, cât și la capitolul suspensie, aceste modificări sporind caracterul dinamic al lui CLA 45 Shooting Brake.

Cu ajutorul AMG Dynamic Select, șoferii vor putea accesa șase moduri de rulare, printre care: Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Race și Individual. La fel ca în cazul lui AMG A 45, nemții au integrat și un mod denumit Drift. Acesta face parte din pachetul AMG Dynamic Plus (opțional pe versiunea de bază, standard pe varianta de top AMG CLA 45 S Shooting Brake).

NICIUN COMENTARIU