În toamna anului 2017, compania Mercedes-Benz a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt modelul revoluționar Project One. Acum, după aproape un an de la prima sa apariție în fața publicului, primul prototip al hypercarului este scos la teste.

Ultimele câteva luni, inginerii Mercedes din cadrul uzinei situate în localitatea britanică Brixworth, au depus efort și au lucrat la ultimele detalii ale sistemului de propulsie împrumutat de pe bolizii Formula 1 a constructorului german. Într-un final motorul a fost instalat pe primul prototip care va fi supus testelor.

Reprezentanții companiei Mercedes au publicat recent o serie de imagini cu prototipul camuflat aflat în teste. Din păcate aceștia nu au oferit informații privind modificările aduse la sistemul hybrid.

În cazul conceptului Mercedes Project One, prezentat acum un an, trenul de propulsie era alcătuit dintr-un propulsor V6 turbo de 1.6 litri volum, capabil să livreze 680 de cai putere și patru motoare electrice. Primul dintre acestea a fost integrat în turbocharger, al doilea în motorul cu combustie internă, iar celelalte două propulsează roțile din față. Unitățile instalate pe axa din față oferă în tandem 326 de cai putere, care adăugați la cei produși de motorul V6, fac ca Project One să ofere peste 1.000 CP, în timp ce autonomia electrică anunțată este de circa 25 de kilometri.

Puterea totală generată de sistemul hybrid este transmisă unei cutii manuale cu opt rapoarte, dezvoltată exclusiv pentru acest hypercar. Respectiv, adunate la un loc, aceste performanțe tehnice îi oferă posibilitatea hypercarului să accelereze de la 0-200 km/h în doar 6 secunde și să dezvolte o viteză maximă de 350 km/h.

Amintim că, Mercedes Project One va fi asamblat într-un tiraj limitat de doar 275 de unități, fiecare dintre care au fost deja vândute cu un preț ce începe de la 2.270.000 de euro!

NICIUN COMENTARIU