La doar câteva sătămâni distanță de la prezentarea noului GLC facelift la Salonul Auto de la Geneva, cei de la Mercedes-Benz recidivează cu un facelift pentru GLC Coupe! Modelul premium împrumută modificările de design introduse recent pe GLC, dar vine cu câteva noutăți în privința gamei de motorizări.

GLC Coupe facelift va putea fi admirat în premieră de public cu ocazia Salonului Auto de la New York care va avea loc în luna aprilie.

Grila frontală a Coupe-ului fost ușor revizuită, la fel ca și forma blocurilor optice care integrează faruri LED de dimensiuni mai mici. La posterior, schimbările vizează în special bara de protecție spate și sistemul de evacuare, pe lângă introducerea unei forme angulare pentru stopuri. La interior, avem un volan disponibil în două versiuni care a primit de asemenea o ușoară restilizare pentru a oferi șoferilor un caracter mai sport!

GLC Coupe facelift este disponibil în 5 variante de motorizare, dintre care două pe benzină și trei diesel!
– GLC 200 4Matic cu motor pe benzină cu 4 cilindri în linie de 197 CP și un cuplu maxim de 320 Nm;
– GLC 300 4Matic cu motor pe benzină cu 4 cilindri în linie de 2.0 litri care generează 258 de cai putere și un cuplu maxim de 370 Nm. Ambele motoare pe benzină sunt acompaniate de un motor electric de 10 kW (aproape 14 CP) care oferă un cuplu de 150 Nm și are rolul de a alimenta un sistem electric de 48 de volți;
– GLC 200d 4Matic cu motor diesel cu patru cilindri care oferă 163 CP și un cuplu maxim de 360 Nm;
– GLC 220d 4Matic cu motor diesel cu patru cilindri care oferă 194 CP și un cuplu maxim de 400 Nm;
– GLC 300d 4Matic cu același motor diesel cu patru cilindri care oferă însă în această versiune 245 CP și un cuplu maxim de 500 Nm;

Toate motoarele sunt disponibile cu tracțiune integrală.

Din păcate, în comunicatul de presă, germanii nu fac nicio mențiune cu privire la cutia de viteze, însă cel mai probabil vorbim despre cutia de viteze automată 9G-Tronic cu 9 trepte disponibilă și pe GLC facelift.

Din punct de vedere al tehnologiilor, GLC Coupe facelift este disponibil și cu suspensia Dynamic Body Control care oferă amortizoare ajustabile pentru axul față și axul spate. Acest tip de suspensie funcționează împreună cu sistemul Dynamic Select, care permite șoferului să aleagă între două moduri de condus adaptate pentru condiții de off-road, și anume Off-Road și Off-Road+.

Printre sistemele de asistență disponibile se numără Active Distance Assist Distronic (include Active Parking Assist), Active Steer Assist (care include sistemele Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist și Emergency), Active Speed Limit Assist, Evasive Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist sau Active Brake Assist.

NICIUN COMENTARIU