Opel Corsa este una dintre cele mai celebre compacte din toate timpurile vândute în Europa. După ce nemții au prezentat versiunea electrică Corsa-e la începutul lunii iunie, acum producătorul din Russelsheim a pregătit o galerie foto completă și detalii referitoare la versiunile echipate cu motoare cu combustie internă.

A șasea generație Opel Corsa va fi disponibilă cu o gamă completă de motorizări diesel și benzină. Conform oficialilor producătorului german, unitățile oferite sunt acum mai eficiente și promit consum și emisii reduse.

Versiunea de bază a noului Opel Corsa va fi echipată cu motorul aspirat natural de 1.2 litri volum natural de 75 de cai putere cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte. Clienții vor avea la dispoziție și motorul de 1.2 litri turbo în versiuni de 100 CP și 205 Nm, și 130 CP și 230 Nm. Varianta de 100 de cai putere va fi oferită standard cu o transmisie manuală cu șase rapoarte, iar opțional clienții au la dispoziție o cutie automată cu opt trepte. Vârful de gamă de 130 CP va fi disponibil doar cu transmisia automată cu opt rapoarte.

Conform oficialilor Opel, versiunea de top este capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8.7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 208 km/h. Cei care își doresc un Opel Corsa echipat cu motor diesel au o singură variantă disponibilă: 1.5 litri volum de 102 CP și 250 Nm. Unitatea diesel va fi echipată cu un sistem pentru tratarea gazelor de evacuare cu o soluție pe bază de uree (AdBlue), procedeu cunoscut sub numele de reducere catalitică selectivă.

Noua generație Corsa va fi disponibilă în patru versiuni de echipare. Modelul va fi disponibil pentru comandă în Germania începând cu 1 iulie, iar prețul de pornire anunțat este de 13.990 de euro.

Varianta de bază a modelului subcompact are o masă totală de 980 de kilograme, cu 108 kilograme mai puțin comparativ cu vechea versiune. Odată cu noua generație Corsa, Opel introduce în segmentul subcompact farurile IntelliLux LED Matrix, o opțiune care până acum putea fi întâlnită doar pe modelele mai mari.

Asemeni versiunii Corsa-e, și variantele cu motoare cu combustie internă vor fi putea fi echipate cu un ecran central tactil cu diagonala de 10 inch (7 inch în varianta de bază). Printre sistemele de siguranță incluse standard în echiparea de bază se numără Front Collision Warning cu Automatic Emergency Braking (AEB) și sistem pentru detectarea pietonilor, dar și Lane Keep Assist și Electric Parking Brake (EPB).

NICIUN COMENTARIU