Inspecția de stat a Federației Ruse, a decis să suplinească flota polițiștilor rutieri cu primul model Lada care costă mai mult de 1 milion de ruble, sedanul sport Vesta Sport! Recent, a apărut și o serie de poze din orașul Tolyatti, în care modelul apare cu caroseria vopsită în culorile specifice vehiculelor poliției și cu un fascicul roș-albastru pe acoperiș.

Din câte putem observa, mașina nu are inscripții clare care ar demonstra apartenența acesteia la o anumită unitate de poliție rutieră. Conform presupunerilor, sedanul sport va servi oamenilor legii din diviziunile de poliție din Moscova, mai cu seamă că, recent șeful Inspectoratului de Stat din Moscova, Victor Kovalenko, a declarat că departamentul său examinează probabilitatea achiziționării unor mașini sport pentru a lupta cu streetracerii.

Amuzant este faptul că, analizând unica imagine cu interiorul automobilului, vedem panoul de gestionare al semnalelor speciale, un interior puțin modificat față de versiunea civilă, dar observăm lipsa volanului de piele. În schimb display-ul sistemului multimedia a fost păstrat, curios cum ar putea servi acesta inspectorilor poliției rutiere?

Cu toate acestea, noi rămânem cam sceptici că noua Lada Vesta Sport, va face față și va putea ”concura” cu vehiculele tunate ale streetracerilor care, ca regulă, au câteva sute de cai sub capotă. Motorul cu care se echipează Vesta Sport, are un 1.8 litri volum și oferă doar 145 de cai putere. În aceste condiții, accelerarea de la 0-100 km/h durează nu mai puțin de 9,6 secunde, iar viteza maximă atinge pragul de 193 km/h.

NICIUN COMENTARIU