Șeful constructorului francez din Hexagon, Jean-Philippe Imparato, anunță că Peugeot este gata să urce pe banda rulantă conceptul 508 Sport Engineered!Din păcate, oficialul nu a menționat despre modificările care le va primi versiunea de serie a modelului.

Dacă încă nu erați la curent, trebuie să știți că cei de la Peurgeot au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva o versiunea cu totul specială a noului model 508! Este vorba despre conceptul Sport Engineered, care este dotat cu un sistem de propulsie hybrid, alcătuit din două motoare elctrice și un benzinar turbo din familia THP.

Toată această mașinărie îi oferă modelului francez de performanță o putere de circa 400 CP și o accelerare de la 0-100 km/h în doar 4,3 secunde! Ba mai mult, cei de la Peugeot declară că noul 508 Sport Engineered Concept are nevoie de doar 12 secunde pentru a parcurge exercițiul de drag racing pentru un sfert de milă.

Peugeot mai spune despre noul 508 Sport Engineered Concept ca are nevoie de exact 12,5 secunde pentru a parcurge clasicul exercițiu de drag racing pe distanța de 402 metri. În ceea ce priveste viteza maximă, tradițional aceasta este limitată la 250 km/h.

Cât despre eficiența modelului francez, merită de menționat că acesta reușește să bifeze 50 km cu zero litri de benzină grație celor două motoare electrice.

Pe lângă performantele dinamice, descoperim că, conceptul Sport Engineered este defapt un Peugeot 508 care emană sportivitate în fiecare detaliu estetic. Spoilerele agresiv stilizate, evacuarea dublă și jantele cu diametrul de 20 de inch, se numără printre principalele atracții exterioare, pe când interiorul vine cu alcantara, carbon și altele.

Vestea cea mai interesantă cu privire la modelul prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, este că acest model de performanță va fi produs în serie! O spune chiar Jean-Philippe Imparato, șeful companiei franceze, fara a preciza însa când vor ajunge pe strazi primele exemplare și ce performanțe vor oferi aceastea clienților.

NICIUN COMENTARIU