(FOTO) Polițiștii au primit în dotare încă 39 de automobile pentru care au fost cheluite 20 de milioane de lei

1959

Astăzi, 15 ianuarie  2019, a avut loc  transmiterea oficială a 39 de automobile, 25 de model „Dacia Duster” destinate îmbunătățirii capacității poliției de reacționare la apelurile de urgență ale cetățenilor și 14 de model „Ford Tranzit” pentru transportarea persoanelor care se află în custodia Poliției. 

Automobilele au fost  achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova precum și implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, și vin să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

Atutomobilele Dacia Duster sunt echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) și comunicare (stații TETRA), iar Ford-urile cu sisteme moderne de climatizare, iluminare, monitorizare video, precum și de siguranță a persoanelor în timpul transportării.

Obiectivul principal al Strategiei de dezvoltare a Poliției este modernizarea, raționalizarea și dezvoltarea Poliției pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate și a consolida încrederea societății în forțele Poliției, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și europene.

” Prin intermediul noilor achiziții, se urmărește diminuarea timpului de intervenție la apelurile de urgență, garantarea respectării drepturilor, securității și siguranței persoanelor pe perioada transportării, cât și îmbunătățirii condițiilor de muncă pentru polițiștii implicați în astfel de misiuni. Astfel, ne  propunem să  fim mai vizibili, pro activi și orientați spre nevoile cetățenilor” a menționat șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Valoarea totală a achiziției constituie 19,48 milioane de lei.

Reiterăm, până în prezent, cu suportul UE, au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru Serviciile investigare infracțiuni, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

Efortul de îmbunătățire a mobilității Poliției are ca beneficiar final cetățenii, contribuind la îmbunătăţirea modului în care poliţiştii răspund la solicitările cetăţenilor, precum şi creşterea gradului de siguranţă pe care poliţiştii o au la intervenţii.NICIUN COMENTARIU