Se pare că cei de la Skoda planifică să renunțe la modelul Rapid în caroseria hatchback. Producătorul ceh anunța în vara acestui an că noua generație a modelului Rapid nu va mai primi o versiune hatchback, iar acum ne anunță că urmează să lanseze un model absolut nou.

Cel ce vine în schimbul lui Rapid hatchback primește numele Scala, denumirea provine din limba latină, ceea ce ar însemna ”scări” și simbolizează ascensiunea treptată a constructorului, care este tot mai accentuată în ultimii ani. Totodată, Skoda menționează că, Scala va deveni primul său model vândut în Europa care va avea inscripționat numele mărcii pe spate, în schimbul logo-ului clasic al mărcii.

Vestea despre noul model vine alături de câteva imagini care scot în evidență o parte a posteriorului hatchback-ului Scala.

„Cu noul Skoda Scala deschidem un capitol proaspăt în clasa compactă Skoda. Este o dezvoltare complet nouă care stabilește standarde în termeni de tehnologie, siguranță și design”, explică Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

Oficialii mărcii menționează că noul model va oferi o serie de tehnologii care în mod obișnuit sunt disponibile pe modelele premium. Skoda va poziționa Scala drept principalul său rival pentru Volkswagen Golf, care la moment este cel mai vândut model de pe piața europeană. La fel, Scala va avea ca rol secundar, de a diferenția mai mult Skoda Octavia de modelul Rapid.

NICIUN COMENTARIU