Compania Rolls-Royce este pregătită să-i urmeze pe cei de la Bentley și să lanseze un SUV de lux. Numele modelului este Cullinan, iar debutul oficial va avea loc în 10 mai. Conform reprezentanților producătorului britanic, evenimentul va fi transmis exclusiv în mediul online.

Viitorul SUV de lux Rolls-Royce Cullinan, folosește platforma „Architecture of Luxury”,  arhitectura folosită de britanicii și pentru noua generație a modelului Phantom. Deși nu există informații oficiale, se presupune că, Rolls-Royce Cullinan va fi dotat cu motorul celebru V12 de 6.75 litri volum. În cazul noului Phantom, aceast propulsor livrează 563 de cai putere și 900 Nm cuplu motor.

Debutul comercial va avea loc pe parcursul acestui an, iar livrările către clienți vor începe în prima jumătate a anului 2019. Britanicii speră ca noul SUV va avea o contribuție consistentă în materie de vânzări, astfel încât Rolls-Royce să treacă de 5.000 de unități livrate pe an.

Evenimentul de prezentare pregătit de Rolls-Royce va începe în 10 mai, la ora 14:00. Redacția AutoExpert va înștiința despre startl transației și va oferi poze și informații despre noul model, imediat după încheierea prezentării.

NICIUN COMENTARIU