(FOTO) Toyota a prezentat o ”altă” Corrola pentru piața din Japonia!

263

Compania Toyota readuce pe piața niponă modelul Corolla, care ajunge la cea de-a douăsprezecea generație, disponibilă în versiunea sedan și break. Noul model folosește platforma tehnică globală TNGA, dar de dimensiuni diferite de modelul comercializat pe piața mondială.

Sedanul și break-ul s-au adeverit a fi de dimensiuni mai modeste față de predecesorii săi, anume din motiv că noua Corrola folosește arhitectura TNGA, până acum aceasta împrumuta platforma lui Yaris care era puțin modificată pentru a oferi gabarite mai mari.

Ampatamentul care numără 2.640 de mimiletri este aceași pentru toate cele trei variante: hatchback, break și sedan. În lungime, sedanul a scăzut cu 135 milimetri față de Corolla generației anterioare, iar break-ul cu 155 milimetri.

Gama de motoare este alcătuită dintr-un motor aspirat natural de 1.8 litri volum ce oferă 140 de cai putere și o unitate de 1.2 litri volum dotată cu un turbocompresor, care generează 116 CP.

Desigur nu lipsește nici versiunea hybrid, care implică un motor pe benzină de 1.8 litri volum care oferă 98 CP și un motor electric de 72 CP. Această versiune poate la fel fi comandată și cu un motor electric disponibil opțional de 7.2 cai putere, instalat pe axa spate. Configurație disponibilă exclusiv pentru piața din Japonia.

NICIUN COMENTARIU