Constructorul nipon de automobile lansează o nouă ediție specială a modelului Hilux, care celebrează cei 50 de ani de la primul exemplar asamblat. Din păcate, versiunea aniversară se va asambla într-un tiraj de doar 50 de exemplare, care vor putea fi comandate numai pe teritoriul Marii Britanii.

Toyota lansa pe piață modelul Hilux în anul 1968, pickup-ul făcându-se imediat remarcat prin fiabilitatea și mai ales prin rezistența de care a dat dovadă cu diferite ocazii. În acest an, Hilux împlineste jumătate de secol, prilej numai bun pentru japonezi ca să lanseze mai multe ediții speciale sub denumirea de „Invincible 50”.

Cea mai recentă ediție specială, a fost proiectată alături de Arctic Trucks, o companie din Islanda specializată în transformarea unor camionete normale în adevarate off-roadere extreme. La prima vedere observăm aripile evazate, luminile auxiliare de pe plafon, jantele negre cu diametrul de 16 inch și anvelopele BF Goodrich destinate terenului accidentat.

În off-road este nevoie numaidecât de o suspensie heavy-duty, din acest motiv Toyota Hilux Invincible 50 este echipata cu una Bilstein, care pe lângă toate mai crește garda la sol cu 40 de milimetri în față și cu 20 de milimetri în spate.

Salonul este stock, cu exceptia unor plachete speciale care ne dau de înțeles că nu ne aflăm într-un Hilux obișnuit. Tot stock a rămas și motorul diesel de 2.4 litri volum, care cu ajutorul unei cutii automate cu șase trepte și sistemului de tracțiune integrală, livrează către ambele axe 150 de cai putere.

Pe lângă performanțele sale de offroader, acest Hilux oferă și o gamă de sisteme de siguranță și asistență precum: Toyota Safety Sense cu Pre-Collision System, Lane Departure Warning sau Road Sign Assist, cruise control, faruri cu senzori de lumină, sistem multimedia Toyota Touch 2, aer condiționat automat sau geamuri spate fumurii.

Niponii vor da startul comenzilor pentru această versiune limitată a modelului Hilux începând cu luna noiembrie.

NICIUN COMENTARIU