(FOTO) Toyota va construi un vehicul electric special cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2020!

61

Compania Toyota a studiat timp de circa trei ani vehiculele folosite la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice din Brazilia și Coreea de Sud, pentru a putea proiecta un transport îmbunătățit pentru ediția din anul 2020 care va avea loc în Japonia!

Recent niponii au prezentat primul lor vehicul dedicat evenimentului de talie mondială. Este vorba despre un transportator de persoane, fără panouri de caroserie laterale, cu propulsie electrică, capabil să găzduiască cinci pasageri și un șofer.

Toyota a numit acest vehicul electric special APM, un acronim pentru Accessible People Mover (Transportor de persoane accesibil).

Constructorul va asambla 200 de unităţi ale modelului, pentru a deplasa personalul, sportivii şi vizitatorii cu nevoi speciale care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2020.

Toyota acordă un interes special competiţiei, din motiv că este unul dintre sponsorii principali, dar şi partenerul oficial de mobilitate.

Modelul APM oferă acces uşor la bord, are o rampă pentru a permite accesul persoanelor în scaun cu rotile, iar locurile interioare pot fi configurate pentru a transporta chiar şi o targă.

Autonomia modelului APM este de aproximativ 100 de kilometri, iar viteza maximă este de 19 km/h. APM are 3.9 metri lungime, 1.6 metri lăţime şi 2 metri înălţime.

NICIUN COMENTARIU