O participantă a cursei Corsa Rally 2018, a pierdut controlul volanului bolidului său McLaren 720S într-o curbă și a zburat de pe traseu. Incidentul a avut loc în deșertul Mojave, în apropiere de Las Vegas, scrie publicația GTspirit.

Potrivit spuselor șoferiței supercarului, aceasta prea târziu a decelerat astfel încât a pierdut controlul asupra vehiculului. McLaren-ul a zburat de pe traseu și s-a rostogolit de două ori. Incendiu care a izbucnit în urma accidentului a fost stins rapid de către pompieri. Pasagerul bolidului a scăpat doar cu niște leziuni minore, iar șoferița a suferit fracturi costale.

Amintim că, supercarul McLaren 720S este construit pe baza unui monococ din fibră de carbon Monocage II și folosește un șasiu produs la fel din carbon. Vehiculul este echipat din uzină cu un propulsor V8 Twin-turbo de 4.0 litri volum, care cuplat la o cutie robotizată cu șapte trepte SSG, livrează 720 de cai putere și 770 Nm cuplu motor.

Accelerarea bolidului de la 0-100 km/h durează 2.9 secunde, iar de la 0-200 km/h doar 7.8 secunde. Viteza maximă pe care o dezvoltă McLaren 720S este 341 km/h, totodată pentru o frânare definitivă de la 200 km/h, acesta are nevoie de 117 metri și 4.6 secunde.

NICIUN COMENTARIU