Compania BMW continuă să promoveze viitoarea generație a modelului Seria 3. Berlina urmează a fi rezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris, în luna octombrie. Până atunci, oficialii își bucură fanii cu o serie de informații noi care vizează noul Seria 3.

Tradițional, bavarezii publică un nou set de imagini cu un prototip camuflat aflat în proces de testare. De această dată, fotografiile au fost realizate în tunelul de vânt și în timpul testelor desfășurate în Nevada, SUA sau Arjeplog, Suedia.

Conform oficialilor bavarezi, noul BMW Seria 3 va avea un coeficient aerodinamic de lăudat, egal cu 0.23. Un rezultat mai bun reușesc să aibă modelele BMW Seria 5, Mercedes-Benz A-Class Sedan și Mercedes-Benz CLA, care se laudă cu valori de 0.22.

La fel, nemții testează viitorul Seria 3 pe circuitul Nurburgring, în cadrul centrelor de la Miramas, Franța sau Aschheim, Germania. Modelul va avea o masă totală mai mică cu 55 de kilograme față de modelul actual și va fi dotat cu cel mai puternic motor în patru cilindri din istoria companiei.

La moment, nemții nu oferă informații despre acest motor. Se cunoaște că noul Seria 3 se va echipa cu o transmisie cu opt rapoarte care a fost modificată și îmbunătățită. Astfel în urma schimbărilor aduse, consumul de carburant ar urma să fie cu 5% mai mic, comparativ cu modelul actual. Iar pentru a trece cu succes testele noi de emisii WLTP, producătorul a instalat și un alt filtru de particule.

Totodată, BMW promite o suspensie resetată, o gardă la sol mai mică și un sistem de direcție recalibrat.

NICIUN COMENTARIU