Compania Volkswagen nu a reușit să prezinte noul Golf 8 la Salonul Auto de la Geneva, așa cum mulți dintre noi s-au așteptat. În schimb, fanii mărcii au încercat să-i deseneze partea frontală cu ajutorul instrumentelor grafice virtuale.

Cu toate că nu putem ști cu precizie cum va arăta ”fața” noului hatchback german, conform presupunerilor acesta va folosi blocuri optice, grila radiatorului și prize de aer într-un stil asemănător cu cel folosit pentru modelul Arteon.

Dacă ar fi să ne conducem după fotografiile spion apărute recent, viitorul Golf MK8 are un aspect mai modern și minimalistic, care totodată păstrează liniile de design de la generația actuală. Producătorul menționează însă că, toate panourile caroseriei au fost redesenate, iar design-ul oferă o notă mai accentuată de agresivitate.

La moment, nu au fost publicate oarecare imagini cu interiorul viitorului model, un lucru straniu în contextul în care suntem deja obișnuiți cu dezvăluirea detaliilor despre noile modele înainte de debutul acestora. Cu siguranță putem afirma că interiorul noului Golf va fi dotat cu un bord digital Virtual Cockpit și un sistem de infotainment care va fi proiectat pe un display de dimensiuni mai generoase decât până acum.

Volkswagen Golf 8 urmează a fi construit pe o platforma MQB Evo. Acest lucru înseamnă o masă totală mai mică cu circa 45 kg, un ampatament puțin mai mare și mai mult spațiu pentru pasageri.

Startul asamblării noului model este planificat pentru luna iunie. Cea de-a opta generație a celebrului Volkswagen Golf va împrumuta mai multe echipamente de la noile Touareg și Passat. Inclusiv acele sisteme autonome care ii permit vehiculului să se conducă de sine stătător în anumite condiții.

Debutul oficial al lui Volkswagen Golf 8 este așteptat odată cu deschiderea Salonului Auto de la Frankfurt .

NICIUN COMENTARIU