Audi prezintă la Salonul Auto de la Frankfurt noua generaţie RS4 Avant. Predicţiile experţilor s-au adeverit şi break-ul a primit un motor V6 cu capacitatea cilindrică 2.9 litri, din seria TFSI.

Propulsorul bi-turbo este capabil să dezvolte 450 CP şi 600 Nm cuplu motor livraţi sistemului de tracţiune integrală quattro. Intermedierea este în seama cutiei automate de viteze, etajată în 8 rapoarte şi un schimbător de trepte optimizat. Potrivit datelor oficiale Audi RS4 Avant se avântă de la 0-100 km/h în 4.1 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Limitele dispar însă odată cu procurarea pachetului opţional RS Dynamic Package, unde Avant-ul atinge pragul maxim de 280 km la oră. Testele efectuate de producător au relevat faptul că RS4 Avant este cu 0.1 secunde mai rapid decât concurentul său principal Mercedes-AMG C63 Estate.

Necătând la cifrele impresionante ale dinamicii, sportiva arată un consum destul de modest de 8.8 litri/100km, declaraţi oficial, bineînţeles. Ar trebui să îi credem pe cuvânt dacă luăm în calcul şi faptul că noul RS4 Avant este cu 80 kg mai uşor decât predecesorul său.

În procesul proiectării designerii şi-au găsit inspiraţia în modelul Audi 90 Quattro IMSA GTO. Automobilul are aripile mai evazate cu 30 mm faţă de modelul de serie, iar la posterior găsim un difuzor, două flanşe masive a sistemului de evacuare şi un spoiler pe capota potbagajului. Tot la exterior ar trebui menţionată culoarea special creată, ce poartă denumirea de Nogaro Blue şi ne aminteşte de primul break RS produs în 1999.

Comenzile pentru Audi RS4 Avant B9 încep în această toamnă cu un preţ de start de 79.000 euro pentru piaţa germană şi 61.625 lire sterline pentru Marea Britanie.

NICIUN COMENTARIU