Specialiştii din Stuttgart lărgesc gama maşinilor EQ. Primul din această serie debutat acum un an este Generation EQ, astazi îl vedem pe cel de-al doilea numit Mercedes-Benz EQA.

Proaspăt prezentatul EV este încă la etapa de show car, motiv din care datele expuse de oficiali pot fi doar aproximative. Hatchbackul cu trei uşi, este pus în mişcare de două motoare electrice, dintre care unul animează axa faţă, iar celălalt este destinat pentru axa spate. Puterea maximă sumară a acestora atinge pragul de 200 kw, cifră egală cu aproximativ 270 CP şi 500 Nm, performanţele indicate ii permit să accelereze de la 0-100 km/h doar în 5 secunde. Motoarele sunt alimentate de o baterie de 60 kWh, care in funcţie de stilul de condus poate să asigure o autonomie maximă de 400 km.

La capitolul design, EQA vine cu un şir de inovaţii. Cel mai curios element de pe caroserie este grila radiatorului aparent inspirată din filmele science fiction. În locul acesteia, este instalat defapt un display ce proiectează diferite imagini în funcţie de modul de conducere ales. În regimul „Sport” grila virtuală afişează o imagine de culoarea albastră, pe când regimul „Sport Plus” o face mai agresivă, de culoare roşie, în stilul grilelor Panamericana. Diferenta dintre aceste doua regimuri se rezuma la numărul de kilowaţi destinaţi pentru axa faţă.

EV-ul este gata pentru a accesa sistemele de alimetare wireless, cele care deja sunt instalate în oraşe, dar şi sistemele obişnuite de alimentare montate în casa proprietarului maşinei.

NICIUN COMENTARIU