FRANKFURT 2017: Mercedes prezintă cel mai econom S-class, cu un consum de numai 2 litri/100km

1800

Mercedes-Benz prezintă la Salonul Auto de la Frankfurt, hybridul S560, menit să înlocuiască în gama S-class, modelul S500e. La un parcurs de 100 km, hybridul consumă 2.1 litri de benzină. Asta înseamnă cu 0.8 litri mai econom decât fostul model şi cu 3.6 litri mai puţin ca S400d.

Sistemul hybrid este alcătuit dintr-un motor benzinar de 3.0 litri volum, care dezvoltă 367 CP şi un electromotor de 122 CP, ambele ajutate de o cutie automată cu nouă rapoarte. Accelerarea de la 0-100 km/h durează doar 5 secunde, iar viteza maximă este limitată prin soft la 250 km/h. Deasemenea Mercedesul este dotat cu sistemul inovativ ECO Assist, care analizează radarele şi semnele de circulaţie cu ajutorul sistemului de navigare, pentru ai recomanda şoferului un stil de conducere şi un traseu cât se poate de econom.

Limuzina este echipată cu o baterie produsă de compania afiliată concernului Daimler, numită Deutch Accumotive. Bateria cu capacitatea de 13.5 kWh îi oferă vehiculului o autonomie de circa 50 km, în regim full electric.

Automobilul este dotat cu lux de opţiuni care sunt incluse în complectaţia de bază, unele din ele sunt volanul şi cotierele cu încălzire şi, sistemul de climatizare care este capabil să fie controlat de pe smartphone cu ajutorul aplicaţiei Mercedes me.

NICIUN COMENTARIU