În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Volkswagen a prezentat unul din mulţimea de concepte de vehicule electrice pe care producătorul planifică să le lanseze pe piaţă. Ce vedem mai jos este un crossover, numit I.D. Crozz II.

După cum observaţi, conceptul a poartă şi cifra romană doi, care semnifică evoluţia unui concept cu acelaşi nume, prezentat anterior la Salonul Auto de la Shanghai. O altă semnificaţie a acestui doi, este şi faptul că prototipul este foarte apropiat de producţia în serie.

Crossoverul este finisat în nuanţa de vopsea Hibiscus Red Metallic şi face legătura cu asfaltul prin intermediul jantelor de 21 de inch. Silueta sport este pusă în evidenţă de pasajele aripilor ridicate la extrem şi forma blocurilor optice LED alungite, în timp ce linia acoperişului coboară lent spre posterior unde întâlneşte capota portbagajului cocoţată sus. Toate aceste elemente îi conferă conceptului un aer de buggy de lux.

Ce nu se vede la exterior însă, este sistemul de comenzi vocal care promite o varietate de funcţii, cum ar fi chiar şi cele de deschidere/închidere a portierelor. Lumina ambientală, sistemul de infotainment operat prin intermediul display-ului de 10.2 inch, autopilot complet independent şi camerele video pentru mersul în marşarier în locul oglinzilor retrovizoare sunt doar câteva dintre noutăţile care le aduce acest concept I.D. Crozz II.

 

Forţa de mişcare a crossoverului este garantată de cele două motoare electrice capabile să genereze 301 cai putere, iar bateriile îi asigură o autonomie de până la 500 de km. Reîncărcarea se poate face în regim rapid în proporţie de 80% în numai 30 de minute.

NICIUN COMENTARIU