Americanii au reuşit o nouă premieră! Daimler AG Daimler Trucks & Buses, a prezentat recent primul camion autonom, care a primit şi autorizaţiile necesare pentru a putea fi utilizat pe drumurile publice. Acesta este noul Freightliner Inspiration. 

Auto-trenul, este dotat cu tehnologii de ultimă oră care permit şoferului să lase în grija inteligenţei artificiale funcţia de a conduce pe autostrăzi. Fiind înarmat cu radare şi camere video digitale, Freightliner Inspiration poate asigura un mers confortabil şi sigur pe distanţe lungi.

Tehnologia numită HWP, Highway Pilot System, are un şir de funcţii limitate deocamdată, astfel că şoferul poate oricând prelua controlul atunci când doreşte sau, în situaţiile în care „i-o cere” camionul. Rolul principal al acestuia este de a reduce semnificativ timpul de staţionare, necesar pentru recreaţia şoferului, timpul de livrare la destinaţie a mărfurilor, cel de a reduce emisiile de carbon în atmosferă dar şi de a spori eficienţa motoarelor.  Sistemul autonom urmează a fi îmbunătăţit iar astfel în viitorul foarte apropiat, aceste va servi drept punct de plecare pentru camioanele complet autonome.

insptruck-07-1

insptruck-10-1

insptruck-08-1

insptruck-20-1

insptruck-13-1

insptruck-19-1

insptruck-12-1

insptruck-06-1

insptruck-05-1

insptruck-03-1

insptruck-02-1

insptruck-01-1

insptruck-15-1

insptruck-17-1

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ