Renault Clio a reușit să cucerească simpatia clienților grație designului modern, motoarelor economice și unui preț atractiv. Și aici nu vorbim doar despre piața din Europa, ci și de cea autohtonă, modelul francezilor fiind extrem de popular printre șoferii din Moldova.

Mai nou, constructorul din Boulogne-Billancourt, a prezentat câteva luni în urmă în cadrul Salonului Auto de la Geneva cea de-a cincea generație a modelului Renault Clio. Acum, pentru a marca lansarea compactei piața europeană, francezii au organizat un eveniment media în Portugalia, prilej cu care Renault publică și această galerie foto generoasă.

Pe lângă designul regândit și modernizat, noul Clio ascunde sub caroserie o nouă arhitectură modulară. Șasiul a fost modificat, pentru a obține o manevrabilitate sporită și mai mult confort, iar la interior pasagerii se bucură de un spațiu mai mare.

Habitaclul a primit o serie de îmbunătățiri esențiale, astfel că regăsim aici un așa-numit SmartCockpit cu ceasuri digitale de bord, un display cu diametrul de 7 sau 9.3 inch pentru sistemul multimedia, volan mai elegant, consola centrală poziționată mai sus și scaune care oferă un suport mai bun. Portbagajul este mai încăpător ca oricând, oferind 391 de litri spațiu pentru bagaje.

Noul Renault Clio este comercializat în câteva nivele de echipare, printre care: Intens, RS Line (care vine să înlocuiască vechiul GT) și varianta de top Initiale Paris.

Clienții pot alege din cel puțin nouă combinații de motor/transmisie, dar și o variantă hybrid oferită în premieră. Despre ultima, francezii nu s-au grăbit să ofere prea multe detalii, dar au precizat totuși că, trenul de propulsie hybrid este alcătuit dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri volum și două motoare electrice, alimentate de o baterie de 1.2 kWh.

Printre propulsoarele conventionale regăsim noile benzinare turbo TCe de 1.0 litri volum care oferă 100 de cai putere și cel de 1.3 litri volum, TCe, cu 130 CP. Variantele diesel de 1.5 litri volum, generează puteri care variază între 65 și 130 de cai putere, în dependență de versiunea aleasă.

Potrivit publicatiei autoevolution.com, noul Clio pe piața din Europa va costa de la 14.100 de euro, iar în varianta sa de top va avea un preț care începe de la 26.100 de euro.

NICIUN COMENTARIU