Greenpeace și Friends of the Earth protestează la Salonul Auto de la Frankfurt: „Interziceți vânzările de SUV-uri!”

80

Salonul Auto de la Frankfurt din acest an este unu cu totul special, iar unul dintre motive este că acesta se desfășoară sub spectrul a numeroase proteste organizate de asociațiile Greenpeace și Friens of Earth! Aceștia acuză industria auto că ar avea un rol important în schimbările de climă, care se simt tot mai aspru în ultimul timp.

Circa 15.000 de participanți la proteste și-eu exprimat indignarea la un marș organizat în imediata apropiere a Salonului Auto de la Frankfurt. Mesajul principal fiind că dioxidul de carbon emis de vehicule afectează grav clima planetei.

„Mesajul nostru pentru constructorii auto este: Opriți vânzările de SUV-uri pentru că omoară clima”, a declarat Juergen Resch, directorul executiv al organizației de mediu Deutsche Umwelthilfe.

„Industria auto face bani prin distrugerea mediului. Suntem în mijlocul unei crize a climei”, afirmă și reprezentanții Greenpeace, care la fel se numără printre organizatorii protestelor.

În același timp, marea majoritate a constructorilor auto pun un mare accent pe segmentul SUV-urilor, anume din cauza că acesta a ajuns practic la cota de 40% pe piața din Europa!

La fel nu poate fi neglijat nici faptul că, în Germania, industria auto generează 5% din produsul intern brut al țării, asigurând totodată circa 820.000 de locuri de muncă.

Protestele din acest an au fost generate și de o serie de valuri de caniculă, de secarea râului Rin și de furtunile puternice care au afectat Germania în vara recent încheiată.

NICIUN COMENTARIU