Grupare SPECIALIZATĂ în FURTURI DIN AUTOMOBILE ANIHILATĂ DE OMAENII legii !

128

O grupare criminală specializată în furturi din automobile prin scanarea şi dezactivarea sistemelor de alarmă, a fost anihilată de oamenii legii.

Bănuiţii au fost reţinuţi în flagrant delict, în timp ce încercau să pătrundă într-un automobil parcat în preajma unei pieţe comerciale din sectorul Râşcani al capitalei, fiind încătuşaţi şi escortaţi la inspectorat pentru audieri.

Aceştia s-au dovedit a fi trei bărbaţi cu vârstele de cuprinse între 28 şi respectiv 37 ani, precum şi o femeie în vârstă de 34 ani, originari din Chişinău, Bender şi Criuleni. Doi dintre bănuiţi anterior au fost judecaţi pentru jafuri, tâlhării şi furturi. Fiind efectuate percheziţii corporale, poliţiştii au depistat un dispozitiv, cu care ar fi dezactivat sistemele de alarmă la automobile, de unde furau bani, bijuterii din aur şi alte bunuri de preţ. Potrivit datelor constatate, ultimul furt de proporţii l-ar fi comis la sfârşitul lunii iunie curent, de unde au furat dintr-un automobil bani în sumă de 4 000 dolari SUA, 50 000 lei şi alte bunuri materiale în sumă de peste 1 000 de lei.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi urmărire penală, poliţiştii au stabilit cu certitudine scenariul criminal planificat de către bănuiţi. Fiecare dintre ei avea rolul său bine determinat. În momentul când victima îşi parca automobilul, unul din ei avea rolul să-l urmărească vizual, până cînd al doilea dezactiva alarma şi fura tot ce era mai de preţ. A treia persoană avea rolul de a monitoriza împejurimile, iar al patrulea îi aştepta cu un automobil de model BMW, după care dispăreau într-o direcţie necunoscută. Este de menţionat că, unul dintre bănuiţi era angajat la o companie de taxi, iar în ziua săvârşirii futului de proporţii, a participat la infracţiune cu automobilul de serviciu.

Fiind efectuate percheziţii autorizate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat o parte din bunurile furate din automobile. Ei sunt bănuiţi că ar fi comis cel puţin 12 cazuri de furturi doar în raza sectorului Râşcani, astfel sunt întreprinse investigaţii în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri înregistrate pe teritoriul capitalei.

Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ