Pentru a scăpa de amenzi usturătoare aplicate de Uniunea Europeană, pentru depășirea nivelului de emisii de carbon, Grupul Fiat Chrysler s-au gândit să adauge în flota sa mai multe mașini cu zero emisii!

Astfel Fiat Chrysler va plăti Tesla sute de milioane de euro pentru ca vehiculele electrice ale americanilor să fie incluse în flota sa. Totul pentru ca media emisiilor pentru vehiculele FCA să scadă la un nivel tolerat de Uniunea Europeană. Publicația Financial Times susține că Fiat Chrysler s-a înțeles deja cu Tesla pentru ca mașinile electrice produse de americani să fie incluse în flota sa.

Tranzacția estimată la “sute de milioane de euro” ar permite grupului FCA să evite amenzile pentru încălcarea noilor reglementări europene cu privire la emisii.

Cei doi producători au format o flotă comună de vehicule pe 25 februarie, conform publicației menționate, care citează o declarație depusă la Comisia Europeană.

Fiat-Chrysler a transmis că această “opțiune flexibilă permisă de legislație” îi va permite să-și reducă media emisiilor pentru “toate produsele oferite”, la costuri cât mai mici.

NICIUN COMENTARIU