Honda a decis să învețe șoferii americani să conducă mașini cu cutie de viteze manuală!

449

Diviziunea americană a companiei Honda, a publicat un material video în care explică și învață șoferii să conducă un automobil echipat cu cutie mecanică. Aceștia vor să mărească popularitatea și interesul americanilor față de acest tip de transmisie.

Video clipul povestește din ce cauză automobilele cu cutie manuală au trei pedale, a treia fiind a ambreiajului, despre cum se schimbă corect treptele cutiei și când este momentul oportun de a trece de la o viteză la alta. În acest moment cutiile de viteze manuale, nu au parte de un interes din partea șoferilor din SUA. Astfel, doar 5% din totalul vehiculelor vândute anual pe teritoriul Statelor Unite, dețin acest tip de transmisie. Drept comparație pot servi țările europene și Japonia, unde practic 60% din automobile vândute sunt cu cutie manuală.

Ba mai mult, majoritatea producătorilor prezenți pe piața din SUA nu oferă modele echipate cu transmisie manuală din cauza vânzărilor slabe ale acestor vehicule. Unicul producător care oferă posibilitatea de a comanda o variantă cu cutie manuală pentru fiecare model al său este Honda.

 

NICIUN COMENTARIU