Honda a devzăluit „accidental” noul propulsor de 2.0 litri turbo!

35

Pasionaţii mărcii Honda şi în special fanii înrăiţi ai modelelor Civic, au reuşit să dobândească o poză, dar şi câteva informaţii despre cel mai nou propulsor pe benzină, dezvoltat de compania niponă. Acesta este un motor cu patru cilindri în linie şi un volum de 2.0 litri, turbo-aspirat, ce urmează a fi prezentat pe versiunile Civic Si şi Type R.

Iată că după unitatea de 1. 5 litri turbo şi 2.0 litri aspirat natural, celor două propulsoare li se va alătura încă unul turbo-aspirat. Despre acest lucru ne comunică platforma online a pasionaţilor Honda Civic, CivicX cu trimitere la oficiali. Benzinarul va fi introdus abia un an mai târziu pe versiunea Civic Si, sub capota căreia se presupune că va dezvolta în jur de 230 cai putere! De asemenea există „temeri” că acelaşi motor îl vom vedea şi în versiunea Type R, doar că în acest caz propulsorul va genera ceva mai mulţi cai putere.

Însă, pentru a concura la egal, sau chiar pentru a fi mai bun de atât, viitorul Civic Type R ar trebui să pune pe roţile punţii faţă cel puţin 300 de cai putere. Tot pentru anul viitor este preconizat şi o unitate mai puţin nervoasă, un motoraş de 1.0 litri volum, turbo-aspirat, care produce 127 de cai putere, fiind de altfel cel mai accesibil în gama producătorului nipon.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ