Honda Civic Type R a fost transformat într-un pick-up care poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin 6 secunde

101

Ultima generație a modelului Honda Civic Type R a primit o versiune extrem de neobișnuită. Departamentul de inginerie de produs, din cadrul fabricii din Swindon, a modificat hot hatch-ul de 320 de cai putere într-un pick-up.

Conceptul pregătit de diviziunea din Marea Britanie, a primit denumirea de Project P și a are la bază o versiune de pre-producție a hot hatch-ului japonez. Acum, modelul producătorului nipon are doar două locuri și două uși. Bancheta din spate, o parte a plafonului și portbagajul au fost eliminate, iar în locul acestora a apărut o bena specifică pickup-urilor.

Oficialii Honda din Marea Britanie spun că sub capotă se regăsește același propulsor de 2.0 litri volum, care este cuplat la o transmisie manuală cu șase rapoarte. De asemenea, reprezentanții companiei spun că Project P, poate accelera de la 0-100 km/h în mai puțin de 6 secunde. Pentru o comparație, trebuie să cunoașteți că veriunea hatchback are nevoie pentru acest exercițiu de 5.8 secunde.

„Ne gândim să mergem cu Project P pe curcuitul Nurburgring, să vedem dacă putem stabili un record pentru cel mai rapid pick-up cu tracțiune față”, a declarat liderul acestui proiect, Alyn Hames.

NICIUN COMENTARIU