Honda e, a fost prezentată oficial! Modelul nipon planifică să concureze cu BMW i3

72

Honda a prezentat recent primele imagini şi detalii oficiale ale viitorului lor model electric, Honda e. Designul modelului de serie nu diferă prea mult de concept, remarcându-se prin simplitate și spirit practic.

În locul oglinzilor laterale, producătorul nipon a păstrat camerele video. Astfel, această tehnologie este oferită în premieră pe piață în segmentul compact. Imaginile surprinse de camere vor fi proiectate pe două display-uri cu diagonala de 6 inch.

Punctul forte al modelului Honda e, este planşa de bord digitală, cu cele două ecrane uriaşe de 12.3 inch fiecare, care se întinde pe toată lăţimea maşinii. Acestea funcţionează ca ecran principal al unităţii de infotainment, oferind atât şoferului, cât şi pasagerului posibilitatea de a se bucura de conţinutul multimedia şi de informaţiile afișate.

Unitatea electrică care pune în mişcare primul model pur electric din gama Honda dezvoltă 136 CP sau 154 CP, în funcţie de versiunea aleasă, Puterea generată este transmisă către puntea spate, iar Honda menţionează că acceleraţia de la 0-100 km/h durează 8 secunde, fără a preciza însă care versiune de motorizare oferă această valoare.

Bateria Li-Ion cu capacitatea de 35.5 kWh este una dintre cele mai compacte de pe piaţă, oferind însă o autonomie de 220 km. Aceasta oferă funcţia de încărcare rapidă, ceea ce permite încărcarea până la 80% din capacitate în 30 de minute.

Interacţiunea cu maşina se va putea face şi prin intermediul asistentului personal cu inteligenţă artificială, care poate fi pus la treabă prin comanda „OK, Honda”, urmată de o întrebare sau comandă. 

NICIUN COMENTARIU