Honda Type R a doborât recordul de timp pe circuitul Estoril, după ce un alt Type R a stabilit recordul precedent

99

Honda a ales să doboare propriul record pe un circuit unde, mai devreme, un alt model de la Honda s-a impus cu cel mai bun timp. Astfel, cel mai nou Type R este acum deținătorul celui mai bun timp pentru un automobil cu tracțiune față.

Două minute și 1.84 secunde. Acesta a fost timpul obținut de hot-hatch-ul niponilor, în cadrul unui nou proiect „Type R Challenge 2018”. Civic-ul suprem va „înfrunta” cinci circuite europene și va încerca să bată recordurile all-time în cadrul categoriei Mașini de serie cu roți motrice față.

Magny Cours, Spa-Francorchamps și Silverstone sunt cele trei circuite europene unde noul Civic Type R a reușit să stabiliească noi timpi de referință pentru mașinile de serie cu roți motrice față. Ultima victorie a fost și cea mai recentă, de pe circuitul Estoril.

„Am venit aici cu scopul de a bate recordul pe tur stabilit de vechea generație Civic Type R. Trebuie să ai încredere în mașina pe care o pilotezi pentru a ataca virajele de pe Estoril, iar noul Type R este un model puternic, constant și capabil să inspire încredere”, a declarat Tiago Monteiro.

NICIUN COMENTARIU