Suedezii de la Koenigsegg au dezvăluit noul lor hypercar numit Jesko. A fost produs în numai 125 de exemplare și s-au vândut toate, la un preț de start de 2.8 milioane de dolari!

Numit în cinstea tatălui său, Jesko, noul model construit de echipa lui Christian von Koenigsegg, a beneficiat de o ședință foto pe măsură. Succesorul lui Agera, se bucură de servciile unui motoro V8 de 5.0 litri volum, twin-turbo, care dezvoltă 1280 de cai putere cu benzină de pompă (obișnuită) sau 1.600 de cai putere dacă este alimentat cu carburant special.

Iar pe baza aceluiași model, va fi construită și versiunea Jesko 300, care ar atinge viteza maximă de 300 mph, adică 482 km/h! Piesa de rezistență aici este transmisia LST, Light Speed Transmission, o adevărată bijuterie inginerească, o cutie automată lipsită de sincroane, cu nouă trepte și opt ambreiaje, care îi permite celui aflat la volan să schimbe treptele aproape instant, din orice viteză în orice viteză, la orice viteză! Sună aiurea, știu, dar asta poate!

După cum ați citit și mai sus toate exemplarele au fost vândute, 83 de modele înainte ca hypercarul să fie expus la Salonul Auto de la Geneva și restul 42 imediat după!

NICIUN COMENTARIU