Constructorul american Hennessey, a prezentat în cadrul SEMA Show, hypercarul Venom F5, care se laudă cu 1600 de cai putere sub capotă! Acesta a fost construit spre deosebire de predecesorul său, de la zero, fără a împrumuta şasiul sau arhitectura altor modele.

În procesul proiectării lui Venom F5, inginerii au refuzat să împrumute din nou şasiul de la Lotus, care l-au folosit la modelul precedent. La construcţia sportivei a fost folosită doar fibra de carbon atât pentru şasiu cât şi panourile de caroserie. Încă un lucru cu care se laudă Venom F5, este coeficientul aerodinamic de 0.33 CX. Pentru a înţelege diferenţa, trebuie să ştiţi că coeficientul precedentului Venom este de 0.44 CX, iar al fabulosului Bugatti Chiron 0.38 CX.

Hypercarul cu tracţiune spate este echipat cu un propulsor V8, Twin-turbo, de 7.4 litri volum, customizat şi pregătit special pentru acest model. Motorul este capabil să dezvolte 1600 CP şi 1762 Nm şi este cuplat la o cutie robotizată cu opt trepte şi un singur ambreiaj. Pentru iubitorii de senzaţii tari, producătorul propune drept opţiune şi o cutie mecanică.  Doar că, aceştia avertizează clienţii că vor trebui să lupte cu derapajele incontrolabile şi sistemul special de traction control, care lucrează ghidat de un sistem GPS până la viteze 225 km/h.

Cifrele dinamice ale supercarului sunt uimitoare! De la zero până la 300 km/h, Venom F5 accelerează în 10 secunde, iar 0-400 km/h este doborât în doar 20 secunde.

Hennessey Venom F5 se va asambla la uzina companiei din Texas. Tirajul modelului va fi de doar 24 de unităţi, fiecare dintre care va costa circa 1.600.000 de dolari SUA. Pentru clienţii pretenţioşi este disponibilă şi o listă de opţiuni care ar adăuga la preţul iniţial încă $600.000. Primii cumpărători ai hypercarului, îl vor primi doar la începutul anului 2019.

 

NICIUN COMENTARIU