Hyundai Nexo a doborât un nou record, 778 kilometri parcurși cu un EV pe hidrogen!

390
Hyundai Nexo hidrogen

Coreenii avansează cu pași mari în noile tehnologii. Noul lor model electric, alimentat cu hidrogen a parcurs o distanță record de 778 de kilometri și i-au mai rămas câțiva km în rezervă.

Mai exact, calculatorul mașinii afișa pe bord încă 49 de kilometri de parcurs cu rezerva rămasă. Ceea ce ar fi rotungit distanța la cel puțin 800 km. Chiar și așa însă, performanța obținută de noul Hyundai Nexo i-a asigurat un loc destoinic în filele manualelor de istorie.

Recent, constructorul coreean de automobile a devenit și cel mai mare producător de vehicule electrice alimentate de baterii cu pile de hidrogen din lume. Acest lucru a fost posibil datorită vânzărilor semnificative înregistrate în Correa de Sud.

Hyundai a declarat că a reușit să doboare recordul pentru cea mai lungă distanța parcursă cu un astfel de model între două reîncărcări.

Mașina a fost condusă de Bertrand Piccard, elvețianul care a devenit primul om care a făcut înconjurul lumii cu un balon și, ulterior, cu un avion Solar Impulse alimentat doar cu energie solară.

În cazul în care ar fi condus o mașină cu motor cu combustie internă, experimentul ar fi generat 111.2 kilograme de dioxid de carbon, iar volumul total de aer purificat este de 404 kL, echivalentul cantității de aer pe care îl respira 23 de adulți într-o zi.

„Prin această aventură am demonstrat că nu este nevoie de vehicule experimentale pentru a bate recorduri. Oricine o poate face cu vehicule cu zero emisii. A început o nouă era în performanță, în avantajul protecției mediului”, a declarat Piccard, citat de automarket.ro.

Mai jos vedeți și un experiment realizat de Hyundai cu această tehnologie

NICIUN COMENTARIU