În Bulgaria a fost construit primul supercar ce prinde suta în numai 3.5 secunde

73

Iată că Bulgaria are şanse să devină cunoscută în rândul moldovenilor nu doar ca destinaţie turistică ci şi ca un producător de automobile sport. Aici va fi asamblat cel mai nou supercar Sin R1 RS, prototipul căruia a fost prezentat anterior la Festivaul de viteză de la Goodwood în urmă cu doi ani. 

Compania numită Sin Cars a fost fondată în Germania şi îşi avea sediul la Munchen, însă de curând echipa s-a mutat în Bulgaria. Aici au fost puse şi bazele pentru noul model Sin R1 RS, prezentat de curând în mediul online. Sportiva beneficiază de un schelet tubular foarte rigid şi care este acoperit cu panouri de caroserie fabricate din fibră de carbon. O astfel de construcţie garantează o greutate extrem de redusă, iar cifrele de 1.150 de kg vin să ne confirme acest lucru.

În ciuda faptului că prototipul este unul construit de germani, acesta este pus în mişcare de motoare importate de peste ocean. Mai exact este vorba despre trei versiuni de motorizări, toate în opt cilindri în V dar de o cilindree diferită. Prima opţiune este construit la baza propulsorului LS3, ce dezvoltă 430 de cai putere dintr-un volum total de 6.2 litri. Acesta este urmat apoi de motorul LS7, cu 530 de cai putere şi o cilindree de 7 litri.

Ultima variantă, fiind şi cea mai puternică este pusă în mişcare de un V8 de 6.2 litri dar care este şi supraalimentat, iar fişa tehnică a acestuia garantează un total de 650 de cai putere! Viitorii clienţi vor avea de ales între două tipuri de transmisie, atât secvenţială cât şi manuală, cu şase rapoarte. Puterea este transmisă în totalitate roţilor punţii spate, care catapultează maşina de la zero la prima sută la oră în doar 3.5 secunde. Cu acceleratorul la podea, se poate atinge o viteză maximă de 300 km/h.

sin-r1-rs-is-the-name-of-a-mad-supercar-coming-from-bulgaria-video_1

sin-r1-rs-is-the-name-of-a-mad-supercar-coming-from-bulgaria-video_2

sin-r1-rs-is-the-name-of-a-mad-supercar-coming-from-bulgaria-video_3

sin-r1-rs-is-the-name-of-a-mad-supercar-coming-from-bulgaria-video_4

sin-r1-rs-is-the-name-of-a-mad-supercar-coming-from-bulgaria-video_6

sursa: autoevolution.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ