În SUA o femeie a fugit de la locul accidentului dar a fost denunţată chiar de maşina sa!

69

O femeie a fugit de la locul unui accident, însă a fost arestată după ce maşina pe care o conducea a sunat singură la poliţie şi a raportat evenimentul! Pare imposibil însă cazul raportat a avut loc în SUA, iar acum şoferiţa riscă pedeapsă cu închisoarea, scrie automarket.ro.

Tehnologiile moderne, pe care constructorii auto le implementează pe maşinile de serie, vor îngreuna din ce în ce mai mult posibilitatea ca autorii unor accidente rutiere să fugă de la locul faptei şi să scape basma curată.Ultima dovadă în acest sens vine de peste ocean, din statul american Florida, acolo unde o femeie în vârstă de 57 de ani a lovit un camion şi o furgonetă după care a încercat să fugă de la locul accidentului.

Ce nu ştia doamna, este faptul că maşina sa de producţie Ford, avea inclusă şi funcţia unui apel de urgenţă automat în caz de accident. Aceasta din urmă, funcţionează pe baza unor senzori care detectează schimbări bruşte de direcţie sau activarea airbag-urilor. O confirmă chiar şi organele de poliţie într-un apel telefonic înregistrat ulterior.

Astfel sistemul maşinii oferă serviciilor de urgenţă informaţii despre locul şi momentul producerii accidentului, după care şoferul are libertatea de a furniza informaţii suplimentare. Numai că, în acest caz, femeia care a produs accidentul a susţinut că „totul este în regulă”, ceea ce a trezit imediat suspiciunile operatorului. „Maşina dumneavoastră ne-a sunat pentru a ne spune că aţi fost implicată într-un accident. Nu face asta fără motiv. Aţi părăsit locul unui accident?”, a întrebat el. În replică, femeia a mărturisit că „nu ar face asta niciodată”. Ce-i drept pentru poliţişti răspunsul femeiei nu a fost suficient de convingător, prin urmare, doamna a fost arestată şi dusă la închisoare, acolo unde aştepta să fie judecată pentru producerea accidentului şi părăsirea locului faptei.

De menţionat că astfel de tehnologii sunt disponibiledeja  atât pe maşinile Ford, cât şi pe modele furnizate de BMW sau Volvo, iar începând cu luna martie a lui 2018 vor deveni obligatorii pentru toate maşinile vândute pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv şi în ţara vecină România.

Mai jos vedeţi un exemplu de funcţionare al sistemului oferit pe Ford Mustang.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ