În timp ce tu cauți un diesel, peste ocean se fac cozi la stațiile de alimentare a EV-urilor!

305

Compania Tesla se laudă în prezent cu o rețea globală de circa 1.500 de stații de alimentare, care oferă 13.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice. Cu toate acestea, în unele regiuni din SUA, stațiile sunt frecvent aglomerate ca urmare a vânzărilor înregistrate în ultima perioadă de Model 3.

Pentru a soluționa această problemă, în paralel cu extinderea rețelei de charger-uri, Tesla va mai apela la o soluție, dealtfel neobișnuită, pentru a mai reduce aglomerația.

Este vorba despre limitarea timpului de staționare. Astfel, la anumite stații de încărcare din Statele Unite, Tesla va limita încărcarea mașinilor electrice la 80% din capacitatea bateriei. Măsura este luată în contextul în care tehnologia actuală a bateriilor Li-Ion permite o încărcare rapidă a bateriilor până la 80%, după care timpul de încărcare până la 100% crește semnificativ.

Practic, prin această măsură, șoferii vor pleca mai repede de la stațiile de alimentare și vor permite accesul mai rapid al următorului EV, ceea ce va reduce aglomerația formată.

Pentru început, limitarea se va aplica la circa 17% dintre stațiile de încărcare din SUA, iar la unele dintre ele doar în weekend-uri sau atunci când se înregistrează un flux mai mare de mașini, cum ar fi în perioadele cu festivaluri.

Nu este clar încă, dacă Tesla intenționează să aplice o măsură asemănătoare și pentru stațiile de încărcare din Europa.

NICIUN COMENTARIU