În toată lumea există doar 19 modele Nissan Skyline Nismo-Z. Costă câteva sute de mii!

147

De-a lungul istoriei sale, Nissan Skyline a beneficiat de o mulţime de ediţii limitate, iar cea mai memorabilă dintre acestea era cunoscută sub numele de Nismo 400R. Însă, câţiva ani mai târziu, după prezentarea generaţiei R-34, inginerii niponi au devzoltat în 2003 o versiune şi mai anapoda, botezată Nismo-Z şi produsă în doar 19 exemplare unicate, urma cărora a fost demult pierdută în toată lumea.

Şi iată că acum, practic de nicăieri, răsare un anunţ cu vânzarea unui Nissan Skyline Nismo-Z fabricat în 2005, proprietar al căruia este un showroom din Japonia, Contempo Concept HK Motors. Până a vă spune cât costa acesta, trebuie mai întâi să ştiţi ce ascunde un Nismo-Z. Ei bine, sub capota sportivei este instalat un motor cu un volum de 2.8 litri, turbo-aspirat, cu internele forjate, axe cu came mult mai agresive, admisia perfecţionată, sistem de evacuare customizat, şi toate astea pentru a pune pe roţi în jude 500 de cai putere la 9.000 de rotaţii pe minut!

Echipat cu un sistem de tracţiune integrală, sportcarul vechi de 11 ani poate parcurge sfertul de milă în doar 10.06 secunde, timp echivalent cu al unui Bugatti Veyron sau Porsche 918 Spyder! Iar pentru a avea acces la asemenea performanţe va trebui să scoţi din buzumare suma de peste 500.000 de dolari! Deci? Se merită?

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-2

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-3

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-4

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-6

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-7

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-8

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-9

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-10

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-11

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-12

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-13

Nissan-GT-R-NIsmo-Z-Tune-14

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ