Vine perioada caldă a anului, iar acest lucru înseamnă că se dă start noului sezon de motorsport. Unul dintre cele mai spectaculoase sporturi auto este Drag Racing-ul, acolo unde reușesc să exceleze și conaționalii noștri.

Acest Audi 80 quattro în caroseria 8C, a fost modificat la maxim pentru a avea o masă cât mai mică, iar motorul a fost stors de toți caii putere de care este capabil, ca într-un final să devină Campionul Național la Drag Racing și să ne reprezinte cu mândrie țara chiar și la evenimentele de peste hotare!

Așa dar, sub capota acestui bolid se află un motor de 2.2 litri volum, dotat cu o turbosuflantă GTX4208R și ECU marca Invent. Pentru sezonul din acest an a fost schimbată chiulasa, turbina și sistemul de alimentare cu combustibil, pentru ca într-un final să fie depășită bariera de 1.000 de cai putere!

Pilotul bolidului, Eugen Dron, într-un interviu pentru redacția AutoExpert.md, a declarat că planifică să participe la Campionatul autohton dar și să plece la curse de peste hotare. Primul eveniment din acest an se va desfășura în Transnistria pe data de 11 mai, după care pe data de 18 mai dragster-ul va merge în Ucraina, unde va participa la o etapă organizată în orașul Umani.

Eugen este optimist și ambițios, astfel că tinde să ajungă în acest an să participe cu bolidul său la cursele din Romania, Bulgaria și chiar Grecia!

Dacă sunteți curioși de cifrele dinamice cu care se laudă acest Audi 80 quattro, atunci aflați că pentru un sprint 0-100 km/h are nevoie de circa 2.7 secunde, iar exercițiul de 402 metri îl execută în 9.2 secunde, pe când viteza de ieșire înregistrată este de 254 km/h!

Redacția noastră îi urează succes lui Eugen în Campionatul Național de Drag Racing și spor pentru a aduce acasă cât mai multe cupe de peste hotare!

NICIUN COMENTARIU