Spionii fotografi au reușit să surprindă un nou model de vehicul electric, proiectat și construit de germanii de la Mercedes-Benz. De această dată însă, nu este un EV pur, ci o versiune care are la bază un automobil dotat cu motoare convenționale.

GLB-ul, proaspăt lansat, se pregătește deja să devină electric. Despre acest lucru s-a vorbit de nenumărate ori, iar acum deja sunt și primile imagini care să confirme acest lucru. În gama de EV-uri, viitorul EQB va fi deja al doilea crossover electric, după EQC.

Și pentru că la baza mașinii va fi un model deja cunoscut – GLB, nemții au decis să îl modifice un pic pe din afară, ca să fie mai ușor distins în oceanul de modele și mașini care circulă în toată lumea.

Cele mai importante elemente care urmează să facă diferența sunt de fapt grila radiatorului, bara față, bara spate și cel mai probabil și blocurile optice.

Cât despre motorizări se presupune că MB va oferi în varianta de start un motor capabil de 201 CP, urmat de altul de 268 și încă unul de 335 CP. Bateriile au o capacitate de 60 kWh în varianta de bază și ajung până la 110kWh pentru versiunile mai potente.

Apropo, urmează să apară și EQA, un fel de GLA pe baterii, cam prin 2021, dar mai întâi să vedem EQB-ul.

NICIUN COMENTARIU