Cât de mult mă bucur să văd că există în țara noastră oameni pasionați de automobile exotice, retro! Iată că după ce am aflat de mai multe modele BMW Seria 6 E24, recent în vamă a fost surprins și un Corvette din generația a treia.

Chevrolet Corvette C3 a debutat în 1968 și a fost pe linia de asamblare tocmai 14 ani, până în 1982. Coupe-ul, așa cum este poziționată sportiva cu două locuri și acoperiș rabatabil (mai bine zis demontabil), a fost și primul Corvette care a adus pe buzele pasionaților asemenea abreviaturi și ediții ca LT-1, ZR-1, Z07 sau Stingray.

Chiar și în cea mai simplă versiune de echipare, C3-ul era dotat cu un motor V8 de 5.36 litri care livra în jur de 300 cai putere! Destul de mult pentru acele vremuri, ce-i adevărat însă că mai târziu, aceste cifre au fost dramatic reduse din mai multe considerente și necesități (wikipedia).

Cât despre exemplarul din imagine, singurul lucru care îl putem ști cu siguranță este faptul că mașina este produsă mai târziu, după anul 1973. De unde știm? Lipsesc barele cromate, iar anul 1973 a fost ultimul an când Chevrolet Corvette a mai putut fi văzut cu astfel de accesorii lucioase!

Alte detalii deocamdată nu știm, dar vom reveni cu un update, tot aici, din moment ce avem de adăugat ceva.

Și apropo, vă pregătim și un material foarte util, în care veți afla Totul Despre Importul și Înmatricularea unui Automobil Retro! Sper să vă placă!

NICIUN COMENTARIU