Deja de doi ani în Transnistria activează sistemul de asigurare obligatorie a automobilelor RCA, iar mai nou autoritățile republicii autoproclamate au decis să aplice o astfel de abordare și pentru cetățenii străini, ca o alternativă a cărții verzi!

Acest lucru înseamnă că, la intrarea în RMN, cetățenii cu alte numere de înmatriculare decât cele din Transnistria, vor trebui să procure o poliță suplimentară de asigurare, care va costa câteva sute de lei. Pentru locuitorii RMN costul acesteia în prezent este de 315 de ruble transnistrene sau circa 283 de lei moldovenești.

Noua prevedere se referă nu doar la germani, francezi, italienii sau alți locuitori din europa care vor dori să viziteze ”republica fantomă”, dar și pentru noi, cetățenii Republicii Moldova.

Informațiile au publicat mai multe surse importante din Stânga Nistrului.

Astfel, RMN ”a răspuns” la concesiile de anul trecut din partea Republicii Moldova, care a acceptat să întreprindă măsurile necesare pentru ca șoferii transnistreni să aibă posibilitatea de a călători în Uniunea Europeană cu numere neutre.

NICIUN COMENTARIU